korpa (0)
Home
O nama / About Us
Kontakt / Contacts
Prodajna mesta
Linkovi i Prijatelji sajta

LAMA :: LAMAVita :: Biljni preparati :: Alge i ekstrakti zelenog povrća :: Japanese Kelp / 100 kapsula

 
Proizvodi po kategorijama
Vitamini i minerali
Vitaminsko-mineralno-biljni multipreparati
Biljni preparati
Ostali prirodni preparati
Preparati za zglobove, hrskavicu, tetive i ligamente
Preparati za mršavljenje
Aminokiseline
Proteini, zamene za obrok i preparati za povećanje mišićne mase
Preparati za energiju, snagu i oporavak
Oprema
Proizvodi po proizvođačima

Japanese Kelp / 100 kapsula
980,00 RSD 
Twinlab

 

 

 

Kelp (lat. Laminaria japonica) je morska trava koja raste u hladnoj vodi bogatoj hranljivim materijama i predstavlja najlepši biološki produktivan habitat u morskoj sredini. Nalazi se u čitavom svetu u plitkim priobalnim vodama i raste na temperaturama ispod 20 stepeni. Njena zavisnost od svetlosti, neophodne za fotosintezu, ograničava je na bistre plitke vode, tako da se retko može naći na dubinama većim od 15 do 40 m.

Zajednička osobina svim morskim travama je neverovatna brzina rasta, čak do 30 cm dnevno. Velike grane šire se po površini vode gde sakupljaju svetlosnu energiju za fotosintezu, a plutaju pomoću lukovičastih plutalica koje se nalaze na donjoj strani grana. Pošto su međusobno labavo povezane, morske struje i vetrovi lako kidaju grančice morske trave i odnose ih prema obali koja često biva prekrivena nasukanim biljkama.

Morska trava je prvenstveno bogat izvor minerala joda, što je otkrio naučnik Courtois još 1812. godine. Jod se ne pojavljuje u prirodi u elementarnom obliku, već u obliku jodida i jodata, uglavnom u jedinjenjima sa natrijumom i kalijumom. Ima ga u morskoj vodi, pojedinim vrstama morskog korova i raznim mineralnim lekovitim izvorima. Morska trava ne samo da apsorbuje jod, već usisava i ogroman broj esencijalnih hranljivih materija iz morske vode i isporučuje ih tiroidnoj žlezdi i čitavom organizmu. Te hranljive materije su: proteini, esecijalne masne kiseline, ugljeni hidrati, celuloza, oligoelementi, natrijumove i kalijumove soli i veliki broj hemijskih jedinjenja poput alginične kiseline. Alginična kiselina je odgovorna za detoksikaciju organizma od teških metala u zagađenim industrijskim sredinama i kod pojačanog radioaktivnog zračenja.

Jod održava pravilnu funkciju štitne žlezde, koja je, između ostalog, preduslov za prevenciju gojaznosti. Tiroksin, glavni hormon tiroidne žlezde, pomaže pri sintezi proteina, apsorpciji ugljenih hidrata i konverziji beta-karotina u vitamin A. U prevenciji i lečenju gojaznosti značajna je i viskozna vlaknasta materija algin, koji apsorbuje većinu nutritiva i toksina iz digestivnog trakta. Mnogi nutrijenti koje sadrži morska trava povećavaju sagorevanje masti u toku pojačane fizičke aktivnosti. Na taj način se povećava čista mišićna masa, jer ćelije mogu efikasnije da utroše energiju.

Vitamini, minerali i soli koje sadrži morska trava obezbeđuju i nutritivnu podršku nervnom sistemu (nervi, moždane membrane, kičmena moždina i tkivo mozga) i srcu. Morska trava može biti od koristi i kod respiratornih oboljenja, reumatizma, artritisa, visokog krvnog pritiska, opstipacije, gastrointestinalnih oboljenja, infektivnih bolesti, intolerancije na glukozu, kolitisa, ulkusa, gušavosti, za jačanje noktiju i kose, zahvaljujući mineralima u tragovima koje sadrži. Pored joda, sadrži gvožđe, natrijum, fosfor, kalcijum, magnezijum i kalijum i vitamine A, B-1, B-2, C, D, E i aminokiseline.

Morska trava može da bude i veoma efikasna zamena za so, što je značajno za ljude na dijetama bez soli. Hranljive materije iz morske trave se lako asimiliraju u organizmu, jer se nalaze u prirodnom obliku.

Preporučeno doziranje i način upotrebe
1 kapsula dnevno. U slučaju alergije na jod u bilo kom obliku, ne uzimati preparate sa ekstraktom morske trave. Kontraindikovana je upotreba kelpa kod trudnica, dojilja, osoba sa problemima štitne žlezde (zbog sadržaja joda), kao i kod bubrežnihoboljenja (zbog sadržaja kalijuma). Kelp sinergijski deluje sa hromom i eleuterom (sibirskim žen-šenom).

 

Podaci o nutritivnoj vrednosti
Broj doza po pakovanju: 100
Sastav (1 kapsula)
Proteini 95 mg
Ugljeni hidrati 450 mg
Masti 7 mg
Energetska vrednost 2,5 kcal
Jod (iz japanskog kelpa) 150 mcg
Ekstrakt japanskog kelpa (Laminaria japonica) 15 mg*
Bioperine® (ekstrakt ploda crnog bibera) 1,67 mg*
*PDU nije utvrđen. `
Ostali sastojci:
pirinčano brašno, želatin, trigliceridi srednjeg lanca (emulgator), vitamin E (antioksidans), etarsko ulje listova ruzmarina (konzervans).
`

Find us on Facebook

Lama d.o.o. © 2008-2017
Beograd, Makedonska 30/I, TC EUROCENTAR, tel: 011/3373-829
Beograd, Bulevar kralja Aleksandra 147, tel: 011/3807-008