korpa (0)
Home
O nama / About Us
Kontakt / Contacts
Prodajna mesta
Linkovi i Prijatelji sajta

LAMA :: LAMAVita :: Vitamini i minerali :: C vitamin i bioflavonoidi :: Gentle-C 1000 Buffered / 100 tableta

 
Proizvodi po kategorijama
Vitamini i minerali
Vitaminsko-mineralno-biljni multipreparati
Biljni preparati
Ostali prirodni preparati
Preparati za zglobove, hrskavicu, tetive i ligamente
Preparati za mršavljenje
Aminokiseline
Proteini, zamene za obrok i preparati za povećanje mišićne mase
Preparati za energiju, snagu i oporavak
Oprema
Proizvodi po proizvođačima

Gentle-C 1000 Buffered / 100 tableta
2.250,00 RSD 
Twinlab

 

 

 

Vitamin C je najčešće korišten vitaminski dodatak ishrani. To je hidrosolubilan vitamin - lako se rastvara u vodi. Iako većina životinja sintetiše sopstveni vitamin C, čovek mora da ga unosi hranom i dodacima ishrani. U prirodi ga najviše ima u zelenom lišću i šipku (120 puta više nego u pomorandži), pa tek onda u agrumima i ostalom voću i povrću. Brzo se izlučuje putem mokraće i veoma je osetljiv na spoljne uticaje, pa je najbolje unositi ga dodacima sa produženim oslobađanjem, jer se tako obezbeđuje stalno prisustvo C vitamina u organizmu. Osnovna prednost prirodnog C vitamina je u njegovoj lakšoj i boljoj apsorpciji, a to omogućava prisustvo bioflavonoida (vitamin P), kojih nema u čistoj askorbinskoj kiselini. Najpoznatije dejstvo C vitamina je učešće u stvaranju kolagena, neophodnog za razvoj i obnavljanje tkiva, desni, zuba, kostiju i krvnih sudova. Nedovoljno unošenje vitamina C izaziva skorbut, pojavu modrica, promene na mišićima. Vitamin C spada u antioksidante, pa tako služi za detoksikaciju organizma i neutralisanje štetnih slobodnih radikala. Vitamin C kao dodatak ishrani može da prevenira i štiti organizam kod:

- oslabljenog imuniteta, prehlada, gripa i respiratornih infekcija
- razlaganja kostiju (osteoporoza) i reumatoidnog artritisa
- alergijskih reakcija, astme i raznih upala
- bolesti srca i povišenog nivoa holesterola i triglicerida u krvi
- slabljenja mišića, upala i bolova u mišićima nakon treninga
- terapije dijabetesa i katarakte
- stresa

Vitamin C pospešuje apsorpciju gvožđa, kalcijuma, vitamina A, D, B kompleksa, nezasićenih masnih kiselina (vitamin F), regeneriše vitamin E i štiti organizam od taninske kiseline (koja se nalazi u čaju). Njegovu apsorpciju pomažu najviše bioflavonoidi (do dva puta), pa onda svi ostali vitamini i svi minerali, a odmažu stres, visoka temperatura, duvan (jedna cigareta uništi do 100 mg), alkohol i antibiotici. Pored ovoga, vitamin C je deo mnogih terapija i kura mršavljenja, odvikavanja od droga i alkohola (sa B kompleksom) i od pušenja.

Gentle-C™ 1000 sa kompleksom citrusnih bioflavonoida je jedinstven kompleks askorbata vezanog za kalcijum poreklom iz kalcijum karbonata. Ovo je poseban oblik puferizovanog, tj. pH neutralnog (ne kiselog) vitamina C u kombinaciji sa njegovim prirodnim metabolitima. Prerađen je prirodnim putem bez upotrebe alkohola i acetonskih rastvarača. Gentle-C™ sadrži samo najkvalitetnije sastojke, a njegovu proizvodnju prati stalna kontrola kvaliteta. Ovo je 100% vegetarijanski proizvod. Naročito je pogodan za osobe osetljive na vitamin C.

Preporučena doza i način upotrebe
odrasli 1 tableta dnevno. Poželjno je da osetljive osobe uzimaju C vitamin uz jelo.

C vitamini sa kontinuiranom resorpcijom (timed release) imaju specifičnu tabletu sa omotačem od celuloze rastvorljivim u vodi i prvenstveno su namenjeni osobama koje ovaj vitamin teško podnose i vare. Askorbinska kiselina je pomešana sa nekim metabolitom vitamina C (dehidroaskorbat, treonat) i nekom od mineralnih soli askorbinske kiseline (kalcijum askorbat, magnezijum askorbat, cink askorbat, kalijum askorbat, natrijum askorbat), i kada dođe u dodir sa vodom so redukuje kiselost i stabilizuje pH vrednost rastvora, a rezultat je apsorbovanje vitamina C bez iritacije želuca.

 

Podaci o nutritivnoj vrednosti
Broj porcija po pakovanju 100
Sastav (1 tableta)
Vitamin C (kalcijum askorbat) 1.000 mg
Kalcijum (kalcijum askorbat) 100 mg
Kompleks citrusnih bioflavonoida 200 mg
Ostali sastojci:
celuloza, unakrsno vezana natrijumkarboksimetilceluloza, biljna stearinska kiselina, magnezijum stearat, silicijumdioksid, glicerin.
`

Find us on Facebook

Lama d.o.o. © 2008-2017
Beograd, Makedonska 30/I, TC EUROCENTAR, tel: 011/3373-829
Beograd, Bulevar kralja Aleksandra 147, tel: 011/3807-008