korpa (0)
Home
O nama / About Us
Kontakt / Contacts
Prodajna mesta
Linkovi i Prijatelji sajta

LAMA :: LAMAVita :: Biljni preparati :: Ostali biljni preparati :: Astragalus Root / 100 kapsula

 
Proizvodi po kategorijama
Vitamini i minerali
Vitaminsko-mineralno-biljni multipreparati
Biljni preparati
Ostali prirodni preparati
Preparati za zglobove, hrskavicu, tetive i ligamente
Preparati za mršavljenje
Aminokiseline
Proteini, zamene za obrok i preparati za povećanje mišićne mase
Preparati za energiju, snagu i oporavak
Oprema
Proizvodi po proizvođačima

Astragalus Root / 100 kapsula
1.200,00 RSD 
Twinlab

 

 

 

Kozinac (Astragalus membranaceus), poznatiji pod svojim latinskim nazivom astragalus, biljka je koju tradicionalna kineska medicina svrstava u lekovite. Koristila se primarno za jačanje imuniteta, ali i kao tonik za podizanje raspoloženja i povećanje snage kod hroničnog umora i nedostatka energije (adaptogen), poput žen-šena. Biljka je poreklom iz Severne Kine i Mongolije, a danas širom sveta postoji preko dve hiljade tipova.

Nekoliko hemijskih sastojaka je identifikovano u astragalusu kao potencijalna aktivna jedinjenja uključujući saponine, flavonoide, polisaharide, glikozide, aminokiseline i minerale u tragovima, na primer selen, stimulator antioksidantne aktivnosti i odbrambenog mehanizma. U kombinaciji sa drugim adaptogenim biljkama, kao što je žen-šen, astragalus se promoviše kao zaštita od unutrašnjeg i spoljašnjeg stresa. U kombinaciji sa ehinacejom predstavlja zaštitu od uobičajenih infekcija sluzokože (kod prehlada i povišene temperature).

Trenutno mnoga farmakološka istraživanja fokusiraju se uglavnom na njegove polisaharide koji pokazuju imunostimulirajuće dejstvo, ali istražuju se i drugi aktivni sastojci koji mogu da budu od koristi kod stanja koja nastaju usled slabog imunološkog odgovora. Većina naučnih podataka o astragalusu potiču od kineske kliničke prakse, gde se astragalus javlja kao stimulator imuniteta kod pacijenata sa nekom infekcijom. Postoji najmanje jedno kliničko testiranje u Sjedinjenim državama koje pokazuje da astragalus povećava broj T-ćelija skoro do normalnog nivoa kod nekih pacijenata obolelih od raka, sugerišući da postoji mogućnost za sinergijski efekat astragalusa sa hemoterapijom. U studijama na životinjama, ekstrakt astragalusa se pokazao delotvornim u sprečavanju infekcije virusom gripa, najverovatnije povećanjem fagocitoze belih krvnih zrnaca imunološkog sistema. Astragalus kao dodatak ishrani može da:

- stimuliše imunološki sistem
- smanji rizik od nastajanja kancerogenih oboljenja
- redukuje sporedne efekte terapijskog zračenja i hemoterapije i ubrzava oporavak od njih
- deluje kao adaptogen (nespecifičan otpor stresu)
- podiže energetske nivoe (kod hroničnog umora i malaksalosti)
- poboljša apetit kod bolesnika
- deluje kao tonik kod starijih osoba (unapređuje mentalnu funkciju)
- ubrza zarastanje rana

Astragalus je bezbedan za upotrebu u preporučenim dozama i može se uzimati sa drugim imunostimulirajućim biljnim ekstraktima radi sinergijskog efekta.

Preporučena doza i način upotrebe
1 kapsula dnevno. Adaptogeni treba da se uzimaju najmanje 6 nedelja u kontinuitetu. Kontraindikovan kod autoimunih bolesti. Prekinuti upotrebu pre hiruških intervencija zbog poveanog rizika od krvarenja. Oprez kod pacijenata na imunosupresivnoj terapiji, posle transplantacije organa. Ako dođe do pojave neželjenih reakcija, odmah prekinuti uzimanje proizvoda i konsultovati lekara. Ne sme se prekoračiti preporučena dnevna doza.

 

Podaci o nutritivnoj vrednosti
Broj doza po pakovanju: 100
Sastav (1 kapsula)
Proteini 95 mg
Ugljeni hidrati 200 mg
Masti 5 mg
Energetska vrednost 1,5 kcal
Kozinac (Astragalus membranaceus) (koren) 400 mg*
Bioperine® ekstrakt ploda crnog bibera 1,67 mg*
*PDU nije utvrđen. `
Ostali sastojci
želatin, trigliceridi srednjeg lanca, vitamin E i ruzmarinovo ulje (sredstva za kozrerviranje).
`

Find us on Facebook

Lama d.o.o. © 2008-2017
Beograd, Makedonska 30/I, TC EUROCENTAR, tel: 011/3373-829
Beograd, Bulevar kralja Aleksandra 147, tel: 011/3807-008