korpa (0)
Home
O nama / About Us
Kontakt / Contacts
Prodajna mesta
Linkovi i Prijatelji sajta

LAMA :: LAMAVita :: Aminokiseline :: Kompleksi aminokiselina :: Essential Amino-Acids / 90 kapsula

 
Proizvodi po kategorijama
Vitamini i minerali
Vitaminsko-mineralno-biljni multipreparati
Biljni preparati
Ostali prirodni preparati
Preparati za zglobove, hrskavicu, tetive i ligamente
Preparati za mršavljenje
Aminokiseline
Proteini, zamene za obrok i preparati za povećanje mišićne mase
Preparati za energiju, snagu i oporavak
Oprema
Proizvodi po proizvođačima

Essential Amino-Acids / 90 kapsula
1.360,00 RSD 
Nutrione

 

 

 

Aminokiseline su osnovni gradivni elementi proteina. U izgradnji proteina čoveka učestvuje dvadeset aminokiselina, od toga je osam esencijalnih, dve poluesencijalne i deset neesencijalnih. Aminokiseline koje se sintetišu u organizmu nazivaju se neesencijalnim, a one koje organizam nije u mogućnosti da sintetiše su esencijalne i stoga ih je neophodno unositi putem ishrane.

U esencijalne aminokiseline se ubrajaju: triptofan, fenilalanin, lizin, treonin, valin, metionin, leucin, izoleucin. Poluesencijalne arninokiseline su histidin i arginin (esencijalne su samo za decu u fazi rasta i nekim stanjima kao što je katabolički stres i oboljenje gastrointestinalnog trakta). Neesencijalne aminokiseline su: glicin, alanin, serin, asparagin, asparaginska kiselina, glutamin, glutaminska kiselina, prolin, hidroksiprolin, tirozin, cistein i cistin. Biološka vrednost proteina koji se nalaze u namirnicama biljnog i životinjskog porekla procenjuje se na osnovu prisustva esencijalnih aminokiselina. Ukoliko sadrži sve esencijalne aminokiseline, ubraja se u tzv. potpune proteine i takvi su proteini životinjskog porekla. Ovi proteini omogućavaju normalan rast i razvoj. Ukoliko su proteini deficitarni u samo jednoj esencijalnoj aminokiselini ubrajaju se u delimično nepotpune proteine i omogućavaju samo održavanje telesne mase. Proteini koji su deficitirani u sadržaju više od jedne esencijalne aminokiseline spadaju u nepotpune proteine i oni ne omogućavaju ni održavanje telesne mase.

Osobina preparata na bazi aminokiselina je da one veoma brzo po unošenju prelaze u krvotok, pa iz tog razloga upotreba aminokiselina, prvenstveno, treba da skrati vreme odsustva proteinske podrške iz krvotoka nakon noćnog sna ili napornog treninga.

Nutrione Essential Amino Acids sadrži lizin, leucin, valin, izoleucin, treonin, metionin, fenilalanin, arginin, histidin u kombinaciji sa vitaminom B6. Vitamin B6 (piridoksin, piridoksal, piridoksamin) pripada grupi hidrosolubilnih vitamina. Ovaj vitamin je značajan u metabolizmu proteina i aminokiselina i potrebe organizrna za ovim vitaminom rastu sa povećanirn unosom proteina. Značajna je njegova uloga u konverziji linolne kiseline do arahidonske, u degradaciji glikogena pri oslobađanju energije i kod formiranja eritrocita. Učestvuje i u produkciji antitela.

Preporučeno doziranje i način upotrebe

4 kapsule dnevno, najbolje popiti sa čašom vode ili soka, 2 kapsule na prazan stomak i 2 kapsule neposredno pred trening.

 

Podaci o nutritivnoj vrednosti
Broj doza po pakovanju: 22,5 | Veličina doze: 4 kapsule
Aktivna komponenta
L-lizin (L-lizin hidrohlorid) 133 mg*
L-leucin 80 mg*
L-valin 65 mg*
L-izoleucin 45 mg*
L-treonin 25 mg*
L-metionin 20 mg*
L-fenilalanin 19 mg*
L-arginin (L-arginin HCl) 15 mg*
L-histidin 13 mg*
Vitamin B6 (piridoksin HCl) 1,1 mg
Proteini 1,8 g
Masti 0 g
Ugljeni hidrati 0 g
Energetska vrednost 7 kcal
*PDU (preporuen dnevni unos) nije utvrđen. `
Ostali sastojci:
želatin, sredstva protiv zgrudvavanja (E470b, E504, E460), boja (E171).
`

Find us on Facebook

Lama d.o.o. © 2008-2018
Beograd, Makedonska 30/I, TC EUROCENTAR, tel: 011/3373-829
Beograd, Bulevar kralja Aleksandra 147, tel: 011/3807-008