Mega Citrimax Caps- 100 kapsula
Rasprodato
Kratak rok

Mega Citrimax Caps - 100 kapsula


Twinlab

Cena:

2.240,00 RSD

1.120,00 RSD

CitriMax® je zaštićen naziv mešavine aktivne hidroksilimunske kiseline (HCA) i hrom pikolinata i prvenstveno služi za smanjenje telesne mase inhibiranjem enzima koji učestvuju u deponovanju masti. Od sasušene kore ploda biljke Garcinia cambogia, azijskog porekla, dobija se ekstrakt bogat hidroksilimunskom kiselinom i to u obliku kalcijumove soli, koja se lako apsorbuje u organizmu. Sirovi ekstrakt ove biljke se tradicionalno koristi kao pikantni začin, prirodni konzervans, sredstvo za probavu i lečenje angine.

Još kasnih šezdesetih godina prošlog veka, naučnici su ustanovili da HCA utiče na sprečavanje stvaranja masti iz ugljenih hidrata u organizmu, ali farmaceutska industrija je tek nedavno počela da koristi njene prednosti kod dijeta. HCA može da uspori sintezu masti i holesterola i na prirodan način suzbije apetit bez negativnih posledica po zdravlje. Ispitivanja takođe ukazuju da izaziva povećano sagorevanje kalorija (termogenezu) pri čemu se oslobađa energija.

Višak hrane koji se unese u organizam, a ne iskoristi za fiziološke funkcije ili proizvodnju energije, pretvara se u masno tkivo i skladišti u organizmu kao rezerva. Taj višak može da se skladišti u mišićima i jetri u vidu glikogena, ali višak iz ugljenih hidrata, i donekle proteina, pretvara se u masti i holesterol uz pomoć enzima ATP citrat liaze. Ovo je ključni enzim u metabolizmu koji je odgovoran za pretvaranje ugljenih hidrata u masti. HCA omogućava stvaranje i skladištenje glikogena, a smanjuje deponovanje masti, tako što privremeno inhibira dejstvo ATP citrat liaze. Ovo rezultira pojačanom stimulacijom glukoreceptora u jetri i stvara utisak sitosti. Posledice su smanjeno pretvaranje šećera u masne naslage i produženi osećaj sitosti, povećavanje sagorevanja kalorija, veće iskorišćenje holesterola i triglicerida, što rezultira smanjenjem njihove koncentracije u krvi. HCA ne utiče na ukus hrane, ne izaziva poremećaje u varenju, ne utiče direktno na centralni nervni sistem, niti na mozak. Pre svega utiče na periferne mehanizme i u sadejstvu sa organizmom smanjuje apetit.

Mega CitriMax® formula sadrži još i hrom pikolinat, esencijalni mineral u tragovima, koji utiče na topljenje masti i stvaranje mišićne mase. Bez njega, u toku dijete, gube se mišići podjednako kao i masti, a sa smanjenom mišićnom masom, usporava se i metabolizam materija. Hrom ima ulogu insulinskog potencijatora, što znači smanjuje procenat pretvaranja ugljenih hidrata u masti, a povećava proizvodnju glikogena u jetri. Dejstvo Mega CitriMax® Caps je sledeće:

- potiskuje apetit i smanjuje konzumiranje hrane
- povećava sagorevanje kalorija (termogeneza)
- smanjuje procenat pretvaranja ugljenih hidrata u masti, istovremeno povećavajući proizvodnju glikogena u jetri
- podržava izgradnju čiste bezmasne mišićne mase

Preporučena doza i način upotrebe

Odrasli 1 kapsula dnevno 30 min. pre glavnog obroka.

Upozorenje

Proizvod ne treba da uzimaju osobe preosetljive na neki od sastojaka. Proizvod nije namenjen osobama mlađim od 18 godina, trudnicama, dojiljama, kao i osobama sa oboljenjima jetre. Dijabetičari i osobe na terapiji lekovima treba da konsultuju lekara pre upotrebe ovog proizvoda. Dijabetičari mogu da koriste ovaj proizvod samo pod nadzorom lekara jer sadrži hrom. Ako dode do neželjenih reakcija, odmah prekinuti uzimanje proizvoda i konsultovati lekara.