Glutathione Caps- 60 kapsula
Rasprodato

Glutathione Caps - 60 kapsula


Twinlab

Cena:

 

1.960,00 RSD

L-glutation je neesencijalna aminokiselina, ali veoma važna jer je snažan prirodni antioksidant. On predstavlja glavni odbrambeni mehanizam, detoksikuje i regeneriše ćelije i čitav organizam. U kombinaciji sa katalazom i superoksid dismutazom (SOD) predstavlja glavno oružje organizma protiv spoljnih napadača.

Glutation se sastoji od tri aminokiseline - cisteina, glutaminske kiseline i glicina. Nivo glutationa u organizmu opada u procesu starenja, pod uticajem bolesti i stresa (uključujući i naporne treninge). Zato ga treba nadoknađivati dodacima ishrani, jer niska koncentracija glutationa u organizmu može dovesti do ozbiljnih poremećaja: povišenog rizika od bolesti (slabljenja imunološkog sistema) i ubrzanog starenja.

Sportisti koji uzimaju suplemente da bi povećali nivo testosterona u cilju izgradnje mišićne mase, izdržljivosti i energije, treba da uzimaju i glutation, jer je on potencijalno učestvuje u održavanju hormonalne ravnoteže. Utiče i na deponovanje i transportovanje aminokiselina kroz organizam - u izgradnji proteina, pa bez njega nije moguće održati mišićnu masu.

Moguća dejstva:
- štiti organizam od slobodnih radikala
- jača imunološki sistem
- održava hormonalnu ravnotežu
- pomaže kod hroničnih upala koje mogu dovesti do artritisa, srčanih oboljenja i raka
- pročišćava (detoksikuje) organizam
- štiti ćelije oštećene štetnim sastojcima duvana

Preporučena doza i način upotrebe

1 kapsula dnevno uz jelo. Preporučljivo ga je uzimati u sinergijskoj kombinaciji sa drugim antioksidantima, alfa-lipoinskom kiselinom, vitaminima E i C ili NAC.