korpa (0)
Home
O nama / About Us
Kontakt / Contacts
Prodajna mesta
Linkovi i Prijatelji sajta

LAMA :: LAMASport :: Aminokiseline :: Glutamin :: Glutabolic / 500 g

 
Proizvodi po kategorijama
Vitamini i minerali
Vitaminsko-mineralno-biljni multipreparati
Biljni preparati
Ostali prirodni preparati
Preparati za zglobove, hrskavicu, tetive i ligamente
Preparati za mršavljenje
Aminokiseline
Proteini, zamene za obrok i preparati za povećanje mišićne mase
Preparati za energiju, snagu i oporavak
Oprema
Proizvodi po proizvođačima

Glutabolic / 500 g
3.520,00 RSD 
Nutrabolics

 

 

 

Glutabolic™-ova strategija: temelj za maksimalno zasićenje glutaminom
Na tržištu sportske suplementacije bodibilderi i ljubitelji fitnesa predstavljaju najverniju grupu potrošača. Retko se pojavljuju novi proizvodi koji daju trenutno vidljive rezultate odmah nakon prve doze, kao što je to slučaj sa sagorevačima masti i energetskim stimulativima. Tako mnogi dobri proizvodi ni ne dođu do izražaja. Naučna istraživanja i iskusni sportisti mogu da istaknu pojedine "zvezde" među suplementima dajući im podršku i naučnu potporu i potvrdu. Među njih spada i glutamin, koji se poslednjih godina smatra nezaobilaznim, tj. baznim suplementom za svakog ozbiljnog sportistu. Uzimajući ovo u obzir, NUTRABOLICS®-ov tim stručnjaka je stvorio Glutabolic™, čija je funkcija da stvori maksimalne zalihe i zasićenje tkiva glutaminom.

Glutabolic™-ova taktika: podići opšti nivo glutamina u tkivima u cilju ubrzanja oporavka i rasta mišića i zdrave imunološke funkcije
Glutamin, mada se svrstava u neesencijalne aminokiseline, ima važnu funkciju za organizam izložen jakim fizičkim naporima. Ovo je najrasprostranjenija aminokiselina u mišićima, koja učestvuje u mnogim važnim biološkim procesima, i koja ima velikog uticaja na rast i stvaranje mišićne mase, ali i na pravilno funkcionisanje imunološkog sistema. Ono što je najznačajnije za sportiste je naučno potvrđeno učešće glutamina u proteinskoj sintezi, rehidraciji na ćelijskom nivou i funkcionisanju imunološkog sistema. Glutamin igra značajnu ulogu u ograničavanju mišićnog katabolizma i uštedi glikogena.

Glutabolic™-ova suština: dopremiti različite oblike glutamina u tkiva, omogućiti maksimalnu apsorpciju, iskorišćenje i korisne efekte od suplementacije glutaminom
Glutabolic™ podiže ukupan nivo glutamina u tkivima. Lako se apsorbuje i vari, pa za kratko vreme može da obezbedi maksimalno zasićenje tkiva glutaminom. To omogućava kompleks tri različite vrste glutamina, koji čine Glutabolic™:
o Glutamin malat je nov i unapređen oblik glutamina, vezanog za jabučnu kiselinu. Ova posebna molekularna veza u velikoj meri povećava biološku aktivnost glutamina u mišićnim ćelijama, povećava azotnu retenciju, čime i volumen ćelija, pa samim tim i mišića.
o Glutamin alfa-ketoglutarat (AKG) je najsavremenije jedinjenje glutamina, koje organizam, ne samo da odlično podnosi, već i apsorbuje i zadržava u velkoj meri, da čak dovodi u pitanje upotrebu samog čistog glutamina. AKG je prekursor glutamina. On neoštećen prolazi do mišića i tamo se u velikom procentu apsorbuje i izaziva rast mišićnih ćelija. Na ovaj način mišići ostaju napumpani tokom i posle treninga, punih 24 sata.
o Klinički je dokazano da su glutaminski peptidi u organizmu veoma stabilni i da se brzo i lako apsorbuju u digestivnom traktu. To je oblik glutamina koji je vezan peptidnim vezama, koje mu omogućavaju bolji transport do krvotoka i mišićnog tkiva. Peptidno vezan glutamin je stabilniji u rastvoru, na visokim temperaturama i niskim Ph vrednostima i znatno se bolje apsorbuje i iskorišćava od običnog slobodnog oblika glutamina.

Glutabolic™ obezbeđuje
- glutamin kompleks, unapređene oblike glutamina znatno brže i lakše za apsorpciju
- snažno stimuliše imunološki odgovor
- anabolne procese jer utiče na zadržavanje i skladištenje proteina u tkivu
- zaustavljanje kataboličkih procesa sprečavajući raspadanje proteina
- ubrzavanje glikogenske resinteze
- mišićnu masu i ubrzava oporavak

Preporučeno doziranje i način upotrebe
Glutabolic™ se uzima u kombinaciji sa proteinima, najbolje 2 do 3 puta dnevno, uključujući i dane odmora (bez treninga). Pomešati 1 dozirnu mericu Glutabolic™-a u protenski napitak po želji.

 

Podaci o nutritivnoj vrednosti
Broj doza po pakovanju: 50
Sastav (1 dozirna merica ili 10 g):
Kalorije 30
Proteini 4 g
Unapređena glutaminska matrica [glutamin malat, glutamin alfa-ketogutarat, glutaminski peptidi (hidrolizovan izolat proteina iz pšenice), lizofosfaditil holin, Bioperine® (Piper nigrum ekstrakt standardizovan na 95% piperina)] 10 g
Ostali sastojci:
glutaminski peptidi (hidrolizovan izolat proteina iz pšenice), glutamin alfa-ketogutarat, jabučna kiselina.
`

Find us on Facebook

Lama d.o.o. © 2008-2018
Beograd, Makedonska 30/I, TC EUROCENTAR, tel: 011/3373-829
Beograd, Bulevar kralja Aleksandra 147, tel: 011/3807-008