OxySport Black- 120 kapsula
Rasprodato

OxySport Black - 120 kapsula


Muscle Pharm

Cena:

 

4.900,00 RSD

OxySport Black predstavlja pomak u termogenim formulama. Povećava telesnu temperaturu, oslobađajući čistu energiju i fokus. Sadrži najnovije termogene sastojke koji su naučno potvrđeni i testirani. OxySport Black omogućava sistemu da sagoreva masti i održi suvu mišićnu masu stečenu napornim vežbanjem.Kao aktivna komponenta javljaju se vitamini B6 i B12, aminokiselina L-karnitin, sinetrol iz citrusa, teakrin iz kafe i čaja, kapsaicinoidi iz ljute paprike.

OxySport Black ima sledeća svojstva:

- kontroliše apetit i podstiče zdrav metabolizam
- povećava osećaj energije
- smanjuje osećaj umora
- doprinosi poboljšanju fokusa, koncentracije i motivacije

Vitamin B6 (piridoksin) pripada grupi hidrosolubilnih vitamina. Značajan je u metabolizmu proteina i aminokiselina i potrebe organizma za ovim vitaminom rastu sa povećanim unosom proteina. Značajna je njegova uloga u razgradnji glikogena, oslobađanju energije i formiranju eritrocita i produkciji antitela.

Vitamin B12 pripada takođe grupi hidrosolubilnih vitamina i značajan je za rast novih ćelija, razvoj nervnog tkiva, metabolizam folne kiseline, sintezu DNK i produkciju energije.

Hrom je esencijalni mikroelement za koji se smatra da bi potencijalno mogao da učestvuje u procesu regulacije sadržaja glukoze i holesterola u krvi.

Fat lgniter & Thermogenic Matrix sadrži L-karnitin, Sinetrol® XPUR Mediterranean Citrus ekstrakt i lipazu.
L-karnitin je prisutan u svim ćelijama organizma gde se sintetiše iz aminokiselina lizina i metionina, za šta su neophodni: vitamin C, gvožđe i vitamini B grupe. Prisutan je uglavnom u namirnicama animalnog porekla. Osnovna funkcija L-karnitina u organizmu je vezana za metabolizam masti. Karnitin ulazi u sastav transportnih sistema koji omogućavaju prelazak masnih kiselina u mitohondrije. Zahvaljujući svojoj osobini da doprinosi nastanku energije iz masti, karnitin je osnovni sastojak mnogobrojnih dijetetskih suplemenata namenjenih sagorevanju masti ali i suplementima namenjenim redukciji telesne mase. Druge značajne uloge karnitina u organizmu vezane su za metabolizam ugljenih hidrata, ali i aminokiseline razgranatog lanca (BCAA).
Sinetrol® XPUR Mediterranean Citrus je mešavina koja sadrži ekstrakte citrusa i semena gvarane. Plodovi roda Citrus imaju intenzivan miris zbog flavonoida i limonoida, koji su zapravo terpeni. Sadrže limunsku kiselinu i velike količine vitamina C.
Gvarana sadrži kofein (3,2-7,0%) i druge ksantine, kao što su teobromin i teofilin. Pored derivata ksantina, sadrži polifenolske sastojke, polisaharide, skrob, dijetna vlakna, malu količinu etarskog ulja, mineralne materije. U tradicionalnoj medicini, koristi se kao afrodizijak, supresant apetita, protiv astme, kao adstringens kod hronične dijareje, protiv dermatitisa, dizenterije, zamora, groznice, glavobolje, srčanih oboljenja, bola, malarije, reumatizma itd. Koristi se u formulaciji dijetetskih proizvoda za kontrolu telesne mase, jer povećava oksidaciju i energetski promet, što je u korelaciji sa sadržajem derivata metilksantina, a pre svega kofeina. Primena proizvoda na bazi ekstrakta gvarane se ne preporučuje osobama preosetljivim na sastojke gvarane (kofein, tanini) i osobama mlađim od 18 i starijim od 65 godina.
Digestivni enzimi u koje spadaju i lipaze neophodni su za razgradnju sastojaka hrane, koja počinje u ustima i uglavnom se završava u tankom crevu. Lipaza pomaže emulgovanju i razgradnji masti.

Stamina & Energy Matrix sadrži PURENERGY™ Matrix (kofein, pterostilben), holin-bitartarat i teakrin (TeaCrine®).
Kofein pripada grupi metilksantina i predstavlja stimulans centralnog nervnog sistema. Nalazi se u zrnu kafe, listu čaja, gvarani, listu mate i zrnu kole. Efekti kofeina uključuju mobilizaciju masti iz adipoznog tkiva u mišićne ćelije pri čemu se povećava njihova mogućnost korišćenja kao goriva, promene kontraktilnosti mišića, promene u centralnom nervnom sistemu u vidu promene percepcije i zamora, oslobadanje i stimulaciju aktivnosti adrenalina. Prilikom većeg unosa, kofein ima potencijal da izazove jače lupanje srca. Pića koja sadrže kofein mogu imati diuretski efekat. Redovno uzimanje kofeina izaziva efekat adaptacije. Prema Evropskoj agenciji za bezbednost hrane (EFSA) maksimalna dnevna količina kofeina u dijetetskim suplementima je 300 mg.
pTeropure™ pterostilben je all-trans pterostilben, strukturno sličan rezveratrolu, od kojeg se razlikuje po tome što je polusintetskom derivatizacijom povećana liposolubilnost u cilju povećanja bioraspoloživosti, postizanja veće metaboličke stabilnosti i produženja poluvremena eliminacije, poboljšanja tkivne i ćelijske distribucije. Preporučuje se uzimanje u dnevnoj dozi u intervalu između 50 i 150 mg, u cilju održavanja nivoa holesterola i glukoze u fiziološkim okvirima, poboljšanja kognitivnih sposobnosti, protiv oksidativnog stresa i u programima redukcije prekomerne telesne mase.
Holin se sintetiše u organizmu, ali ove količine mogu biti nedovoljne. Spada u pseudovitamine. Sastavni je deo fosfolipida ćelijskih membrana, prekursor u sintezi neurotransmitera acetil-holina i učestvuje u reakcijama metilacije. lma sposobnost emulgovanja masti. Holin je neophodan za pravilno funkcionisanje nervnog sistema, jetre, a time i za metabolizam masti.
Teakrin predstavlja purinski alkaloid izolovan iz kafe, kakaovca i čaja. Rezultati humanih studija ukazuju na antiinflamatorni, analgetički i neurolokomotorni potencijal koji teakrin poseduje. Pored toga, teakrin ima i sledeća svojstva: povećava osećaj energije, smanjuje osećaj umora, doprinosi poboljšanju fokusa, koncentracije i motivacije.

Apetite Control Matrix mešavina sadrži ekstrakt kore cimeta i Capsimax®, ekstrakt ploda paprike (stand. 2% kapsaicina). Cimet je uvek zeleno, nisko drvo koje se najviše gaji na Cejlonu i u lndiji, ali i u drugim zemljama tropskog regiona Azije, Afrike i Amerike. Cimet se može naći u suplementima u vidu praha, ekstrakta, tinkture i etarskog ulja. Kora cimeta sadrži etarsko ulje, kumarine, sluz i tanine. Etarsko ulje cimeta ima karakterističnu aromu, a ispoljava i antimikrobnu aktivnost. U kombinaciji sa drugim sastojcima deluje spazmolitički. Sprašena kora cimeta i njeni ekstrakti se koriste kao stomahici i karminativi, kao i kod bolnog spazma glatke muskulature. Najveće količine kore i etarskog ulja se upotrebljavaju kao začin, odnosno kao korigensi ukusa i mirisa u različitim proizvodima.
Plod paprike sadrži kapsaicinoide, amidne alkaloide, među kojima je najvažniji kapsaicin. U slatkim paprikama se nalazi u minimalnoj količini, ali je zato značajno zastupljen u ljutim paprikama (čili, kajen, ljuta začinska paprika). Nalazi se u nezrelim i zrelim plodovima paprike i u semenu. Prah ljute paprike i kapsaicin se koriste tradicionalno u pripremi lokalnih preparata za ublažavanje bola. lnterna primena je povezana sa ljutim ukusom jer se preparati paprike koriste za poboljšanje apetita i varenje hrane, kao začin. Ljutina paprike se danas najčešće meri preko Scoville Thermal Unit jedinica (STU) koje su ekvivalentne količini kapsaicina. Ljutina čistog kapsaicina iznosi 15-16 miliona STU, dok ljutina tabasko i kajen paprike do 50.000 STU.

Preporučeno doziranje i način upotrebe:

2 kapsule dnevno, najbolje popiti 1 kapsulu sa čašom vode 30-45 min. pre doručka i 30-45 min. pre ručka. Ne uzimati najmanje 6 sati pre spavanja.