Amino BCAA 4200- 200tabl
Rasprodato
Kratak rok

Amino BCAA 4200 - 200tabl


Maxler

Cena:

2.890,00 RSD

1.450,00 RSD

Amino BCAA 4200 predstavlja kombinaciju tri esencijalne aminokiseline razgranatog lanca - L-izoleucin, L-leucin i L-valin u visokim koncentracijama. Prisustvo ovih aminokiselina je neophodno za organizam jer 45% suvog kontraktilnog mišićnog vlakna se sastoji od ovih aminokiselina. BCAA imaju važan udeo u anaboličkom procesu i oporavku, a imaju i snažan antikatabolički efekat. Suplementacijom se unutarćelijske rezerve energije i aminokiselina brzo popunjavaju, a sinteza kontraktilnog vlaknastih tkiva se ubrzava.

Amino BCAA 4200 se preporučuje kod svih fizičkih aktivnosti, uključujući i fitnes i sportove bez dizanja tegova.

Izoleucin, leucin i valin ubrajaju se u aminokiseline razgranatog lanca (engl. Branched-Chain-Amino acids - BCAA). To su esencijalne aminokiseline i neophodno ih je unositi u organizam putem ishrane, jer imaju značajnu ulogu u izgradnji mišićnog tkiva, ali i u održavanju azotnog bilansa i regeneraciji. Čuvaju rezerve glikogena u mišićima od preteranog razlaganja za vreme intenzivnog fizičkog napora. Telo koristi BCAA kao indirektan izvor energije za mišiće pretvarajući ih u glukozu, putem glukoneogeneze u jetri. Preporuka je da sportisti pre početka i nakon završetka intenzivnih vežbi uzimaju dodatak BCAA. Optimalan odnos aminokiselina razgranatog lanca u preparatima na bazi BCAA je 1 : 2 : 1 (izoleucin : leucin : valin), kao što je i u sastavu proizvoda Amino BCAA 4200.

Kalcijum je zastupljen u količini od 1-2% telesne mase i predstavlja najzastupljeniji element u ljudskom telu. Zajedno sa fosforom i magnezijumom čini osnovnu komponentu kostiju i skeletne mase organizma. Samo oko 1% cirkuliše u krvi. Pored strukturne uloge, ima i funkciju u održavanju srčanog rada, u procesu koagulacije krvi, u kontroli krvnog pritiska, omogućava mišićnu kontraktilnost, aktivaciju hormona, enzimska reakcije i prenos nervnih impulsa.

Preporučena doza i način upotrebe

1 doza (3 tablete) 2-3 puta dnevno, popiti sa čašom vode.